OMRINGET AV DRAMA

God jul dere! Det har vært så sykt travelt i det siste angående vlogmas.. Mange av dere følger meg kanskje på youtube også, og der holder jeg altså på med vlogmas og poster video hver eneste dag. Det er ikke bare bare for å si det. Det er veldig travelt, og skal ikke nekte på at det er slitsomt å alltid må ha kamera med seg og ikke minst redigere video hele tiden. Jeg syns samtidig at det er kjempe koselig, og jeg merker det ekstremt på kanalen når jeg er så aktiv som jeg er. Det er veldig motiverende å få så gode tilbakemeldinger.

(liten stund siden dette ble skrevet) I går så var jeg på en juleavslutning med klassen, og det var så utrolig koselig. Det er noe helt annet å være med klassen utenfor klasserommet, fordi det er en helt annen stemning. Det er på en måte litt mer avslappet stemning, og det er helt andre samtaleemner. Lærerne våre var også med, og det var veldig hyggelig å være med de uten at det skal være så seriøst og jeg tror det styrket klasse forholdet mye!

Jeg tror det er veldig viktig med et bra klassemiljø i klasser, fordi jeg merker stor forskjell fra forrige skoleår og nå. I første år på vgs var det veldig mye drama, mange vennskap som gikk i oppløsning, guttedrama og var veldig dårlig stemning konstant! Det gikk ikke bare utover humøret vårt, men også hvordan vi gjorde det på skolen. Jeg kan kun snakke for meg selv, men jeg tror mange andre er også enige. Jeg er så glad det er forandret i år, og jeg merker det både på stemningen og hvordan jeg spesielt presterer. Jeg tror også vi har vokst mye i løpet av sommeren som er veldig morsomt å se! Jeg gleder meg derfor til fortsettelsen med klassen etter jul! Det er helt sykt hvor fort Desember har gått..

Blogges

JULAFTEN

Hei dere, hvordan har julen deres vært? Jeg har hatt en kjempe fin jul hvertfall! På lille julaften var jeg på hytten sammen med noen i familien til kjæresten, og det var super hyggelig! Det var veldig herlig å kunne koble helt av, og kun nyte tiden sammen med hyggelige mennesker. Vi var der kun en natt ettersom jeg skulle feire jul med familien min, og han med faren sin. Vi våknet opp med julestrømpe om morgenen, og jeg gidde han den ene gaven som jeg hadde lagd til han. Jeg hadde laget en ring med alle bildene våre fra dette året med historien bak på bildet. Det er alltid hyggelig med noe annet som faktisk betyr noe. Jeg har også gitt han et gavesett med hårvoks+shampoo fra Paul Mitchell og en klokke fra den nye modellen til DW. Jeg må bare si at de nye klokkene til Daniel Wellington er døds fine!

Når jeg kom hjem fra hytten til familien til Jan Daniel så begynte jeg ganske kjapt å begynne å stelle meg for kvelden med familien. Jeg brukte en kjøpe fra Bubbleroom, som var ganske enkel og fin til slike anledninger. Hver jul har vi alltid både pinnekjøtt og ribbe, fordi det er noen som liker det og andre det. Det var kun min familie + morfar som var hos oss denne julen. Det var veldig koselig å ha hele familien samlet igjen, fordi det er ikke ofte! Jeg fikk utrolig mye fint, og jeg har allerede laget en egen video på hvor jeg viser hva jeg fikk på jul som dere kan se HER. Utenom alt det har jeg hatt en kjempe fin jul, og gleder meg allerede til neste år!

Blogges

HVOR ER VELFERDSSTATEN NÅR VI TRENGER DEN?

Hei dere ♥ Rundt den 26 april fikk jeg vite noe veldig trist, og har vært en stor bekymring etterpå. Den dagen nevnte søsteren min at hun måtte snakke med meg om noe viktig og prøvde å ringe meg på FaceTime flere ganger. Ettersom Charlotte bor i England er FaceTime eneste måten vi kan snakke og se hverandre på. Jeg kom hjem etter en tur med Mico, og når jeg kom inn døren ringte jeg hun. Vi hadde en vanlig samtale en stund før mamma kom inn døren og satt seg ned med meg. Da skjønte jeg ikke hva som foregikk, men tenkte at det var noe mer seriøst. Jeg ble veldig stresset, hjerte slo hardt og tankene raste av gårde. Charlotte begynte rolig å forklare om undersøkelser hun hadde vært igjennom på sykehuset i England. Deretter begynte hun å snakke om når Karoline hadde vært på besøk hos henne og fikk vite at legene hadde funnet en hjernesvulst hos Charlotte. Jeg begynte å hylgrine, drog ned hetten på genseren, visste rett og slett ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Tårene stoppet aldri. På denne tiden visste vi ikke om den var godartet eller om det var kreft. Det var mye av grunnen til at det var så skummelt. Det er fortsatt veldig skummelt å tenke på a svulsten er der enda siden den kan vokse eller bli ondartet med tiden.

Charlotte er den eldste søsteren min som jeg alltid har betrygget meg til. Hun har alltid vært der for meg uansett. Jeg har gått til hun med alt fra gutte-problemer og når jeg ellers ikke har det bra. Hun har alltid støttet meg og gitt meg gode tips. Jeg hatet virkelig verden når jeg fikk vite det! Charlotte er det menneske som fortjener det aller minst siden det finnes ingenting vondt i henne. Hun er det mest godhjertete mennesket jeg kjenner. Og hun jobber beinhardt med skole og jobb!

Jeg håpe virkelig at Charlotte får den hjelpen hun trenger og at det settes en ny vurdering for reglementet i Pasientordningen hos Helsedepartamentet. Hun var nylig i Haugesunds Avis fordi hun, som utenlandsstudent, ikke har de samme rettighetene som andre norske statsborgere når det komme til pasienttransport til oppfølging/behandling på Haukeland Sykehus. Jeg kjenner at jeg blir skikkelig stolt over søsteren min som åpner seg opp om dette, og belyser en så stor svakhet i helsesystemet i Norge. Det er så utrolig viktig å få det frem for å kunne få en endring! Vi er ikke særlig imponert over svarene fra verken Helsedepartementet eller Pasientreiser i Haugesunds Avis. Her er Charlotte’s svar til Helsedepartementet og Pasientreiser i Haugesunds Avis:

Trist at velferdstaten svikter når man aller helst trenger den. Helsedepartementet og kommunikasjonsansvarlig hos Pasientreiser skyver problemet i Pasientskadeordningen under teppet og sier de har gode argumenter for at reglene skal være som de er. Hvilke GODE argumenter er dette? Er de så gode at de kan nekte norske statsborgere å få pasienttransport til nødvendig behandling i Norge? Det er nemlig ikke tilfeldig at jeg ønsker oppfølging/behandling på Haukeland Sykehus. (1) Som Pasientreiser nevner; Ja, jeg har mulighet gjennom EØS-avtalen å få behandling i England. MEN dersom noe går galt under behandling i England, vil jeg ikke være dekket av Pasientskadeerstatningen eller livsforsikringen. Dette er grunnen til at jeg tvunget til å ha oppfølging/behandling i Norge. Kjære Pasientreiser, som dere ser i dette innlegget så har jeg både forsikringer og tenkt gjennom mine rettighetene som norsk statsborger i forhold til erstatning. (2) Jeg har planer om å bosette meg i Norge etter endt doktorgrad. Det er essensielt at spesialistene vet hva som er blitt gjort under oppfølging/behandling for å kunne gi meg videre behandling i livet. (3) Det er enklere og bedre for familie og venner å være tilstede som støtte under behandling i Norge. Dersom det blir bestemt at jeg må opereres, må jeg sykemeldes i minst tre til seks måneder på grunn av rehabilitering. Hvem vil ikke ha familie og venner i nærheten da?

Helsedepartementet og Pasientreiser velger også å indirekte si at jeg har for dårlige forsikringer. I Haugesunds Avis kommer det frem at til og med de største forsikringsselskapene som IF og Gjensidige kun dekker akutt sykdom, og ikke kunnet hjelpe min situasjon. Som allerede nevnt i artikkelen, så betyr dette at uansett hvor godt forsikret jeg er, vil forsikringsselskapene aldri kunne dekke reiseutgifter til nødvendig oppfølging og behandling på Haukeland. Verken staten eller forsikringsselskapene ønsker å hjelpe min økonomiske situasjon. Dette har store konsekvenser for meg som har 25.000 kroner å leve for i året som utenlandsstudent etter skolepenger og leie av hybel er betalt. Hvor er velferdsstaten når man trenger den?

Kommunikasjonsansvarlig i Pasientreiser nevner at jeg har de samme rettighetene som norske statsborgere, selv i denne saken. Videre sier Helsedepartementet at pasienttransport kun gjelder bare innen Norge. Hvorfor får ikke jeg da pasienttransport til Haukeland Sykehus som norsk utenlandsstudent? Jeg tok kontakt med Pasientreiser senest onsdag 11.12.19 angående pasienttransport fra Flesland til Haukeland Sykehus for Januar 2020. Flybilletten fra England er blitt betalt fra egen lomme. Jeg ble nektet transport selv innenfor Norges grenser da reisen min starter i England. Så lenge jeg studerer i utlandet vil jeg ALDRI få dekket pasienttransport i Norge, verken fra utlandet eller innenlands. Med mindre jeg allerede befinner meg i Norge 24 timer før avreise til Haukeland da. Hvilke rettigheter som norsk statsborger, men student i England, har jeg da?

Jeg håper saken min kan sette ny vurdering av reglementet i Pasientordningen på agendaen hos Helsedepartementet. Uansett hvor gode argumenter Helsedepartementet har for at reglene skal være som de er i dag, tviler jeg på at de er viktigere enn å få tett og god oppfølging/behandling av hjernesvulst og epilepsi. Eller kanskje jeg tar feil? Det er et stort ønske om å få til en endring slik at jeg og andre i samme situasjon slipper de store belastningene og bekymringene om vi har mulighet til å komme oss til oppfølging og behandling i fremtiden.

HER, FINNER DERE ARTIKKELEN MED HAUGESUND AVIS.

Fra turen vår til Bulgaria sommeren før vi fikk vite alt <3

Blogges, og del gjerne!